CAWA

Een gedeelte van onze ateliers vallen onder de CAWA regeling. Dit betekent dat alleen CAWA getoetste creatieven deze ateliers kunnen huren. De Commissie Ateliers en (Woon) Werkpanden Amsterdam (CAWA) hanteert de beroepenlijst van Cultuur-Ondernemen voor de beoordeling van kunstenaars en creatieven.

Ga naar voor de voorwaarden en de beroepenlijst naar:

https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/ateliers-broedplaatsen/voorwaarden/

Als uw beroep niet op deze lijst staat, of u bent autodidact dan kunt u een toelichting geven in het ‘aanvraagformulier CAWA basis- of toptoets’. Voor De Hoop hanteren we de basistoets.

Voorwaarden CAWA toetsing:

  • je moet beroepsmatig kunstenaar of creatief zijn, check de beroepenlijst https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/ateliers/beroepenlijst/
  • Je verzamel jaarinkomen niet hoger zijn dan € 40.024,- (prijspeil 1-01-2021). Op verzoek kan er worden gemiddeld over de afgelopen 3 jaren.
  • en je gegevens en portfolio moeten geregistreerd zijn bij het gemeentelijk Bureau Ateliers en Broedplaatsen Amsterdam (Bureau ABA).

Registratie

Registreren kan via https://www.ateliers.amsterdam.nl/account/registreren/

Let op: Registratie via de CAWA website is geen toetsing, de toetsing voor een specifieke ruimte bij De Hoop gebeurt in samenwerking met ons.

Belangrijk is om je registratie z.s.m. te regelen via bovenstaande link gezien de verwerking ervan enkele werkdagen in beslag neemt. Mocht je uiteindelijk geselecteerd zijn voor een van onze CAWA ateliers dan koppelen we jou aan deze ruimte en kun je vervolgens je motivatie en portfolio uploaden.

Voor vragen over je registratie, wachtwoord, toewijzing, de werkwijze en het toetsingsformulier kunt u contact opnemen met Bureau CAWA, van maandag t/m woensdag van 9.00 – 12.00 uur.

T 06 1239 5303
E aba@am­ster­dam.nl